28. 4. 2024   |   svátek má Vlastislav
 

Celerová polévka s brambory

Název Množství a jednotka
celer 1 ks
brambory 3 ks
máslo 2 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
mléko 150 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle osmahneme celer, jakmile se vydusí šťáva, zaprášíme jeje moukou, opražíme dorůžova, zalijeme vodou a promícháme. Přidáme nastrouhané brambory, polévku osolíme a vaříme až je zelenina měkká. Pak polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přivedeme k varu, přilijeme mléko s rozšlehaným žloutkem, necháme projít varem a odstavíme. Podáváme s nasucho opečenou nakrájenou houskou, kterou před podáváním pokapeme máslem.


 


RECEPTY

Koláč s ovocem

Postup: V míse utřeme změklé máslo, cukr, vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva a... zobrazit recept

RECEPTY

Tataráček z avokáda

Postup: Větší avokádo (nebo dvě menší) oloupeme, rozkrojíme napůl, zbavíme pecky a... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový koláč (Pumpkin Pie)

Postup: Dýni hokkaido vydlabeme, odstraníme semena a nakrájíme na menší kostky. V ničím... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječná tlačenka

Postup: Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme sterilovaný... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový krém

Postup: Květák omyjeme, překrájíme ho na menší kousky (nebo rozebereme na růžičky) a... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...